23.11.2013

Muussia ja jauhelihakastiketta

Kuva ei anna oikeutta sille miten herkullista tästä tuli. Kyseessä ei lainkaan ollu mikään perunoista valmistettu muussi, vaan lantuista. Suosittelen testaamaan :)
Lapsille tein bolognese kastiketta, hiukan siitä otin itelleni mut tein enemmän kastiketyyppisen lisäämällä kermaa.
Nams!



Lanttu muussi

kuusi annosta

Lanttuja (esim. 500 g)
(purjoa)
voita
kermaa
suolaa
keittämiseen vettä

Kuori ja pilko lantut. Keitä lantut suolan (n. 0,5 tl/ 500 g) pehmeiksi. Keitä keitinvesi kokonaan pois (tässä vaiheessa voit laittaa sekaan purjon, jos haluat), polttamatta kuitenkaan lanttusia. Soseuta sauvasekoittimella ja heitä sekaan kimpale voita ja kermaa niin, että muussi on muussia, eikä sementtiä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa, pari pyöräytystä valkopippuria myllystä sopii muussiin myös.

Jauhelihakastike

Jauhelihaa
Kermaa
Bolognese kastiketta

Paistellaa jauhelihapannulla, maustetta voi maun mukaa laitella mut ite en laittan.
Jauheliha kun on kypsää niin kastikepurkki joukkoon ja kermaa perää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti